Skibet er ladet med … baggrundsviden og tips til opfølgende undervisning

Fakta

Forestillingen Skibet er ladet med … er især inspireret af begivenhederne på det danske skib Mærsk Etienne, der i august 2020 blev nægtet at komme i havn med en stor gruppe migranter, som de havde samlet op. Skibet måtte blive til havs i over en måned, inden migranterne blev overført til et NGO-skib. En gravid migrant og hendes mand fik lov at komme i land med det samme, mens resten af migranterne måtte vente endnu en uge, før de kom i land i Italien.

 

 

  • Du kan læse om Sea-watch, en af de aktive NGO-er, på deres hjemmeside her (de har også en del film på youtube):
    https://sea-watch.org/en/

 

  • På FNs Flygtningehøjkommissariats hjemmeside findes aktuelle statistikker vedrørende migranter, både antal, ruter, modtagerlande mv.

 

 

 

 Undervisningsmateriale og lignende

Her er et lille udpluk af de relevante læringsmaterialer, der findes på nettet:

 

 

  • I kan også arbejde med Henrik Nordbrandts digt Vuggevise, der er inspireret af flygtningesituationen i 2015 og første gang offentliggjort af Politiken. Digtet er sat på melodi af Channe Nussbaum
  • I Skibet er ladet med … tænker Emil tilbage på et foto af en død dreng, som han husker at have set. Det er en reference til fotografiet af Aylan Kurdi. Samme foto, som fik Nordbrandt til at skrive sit digt. I kan læse mere om fotografiet og drengen her: https://nyheder.tv2.dk/2015-09-05-hun-tog-billederne-af-aylan-alle-skal-foele-smerten . Der findes også en del materiale på nettet, der handler om, hvilken indflydelse dette fotografi, som rystede verden, har haft.

 

Har du spørgsmål til Katjas arbejde med forestillingens indhold, er du velkommen til at kontakte hende på katja@fortælletid.dk