Børneteatret Fortællekunsten

I 2007 åbnede børneteateret Fortællekunsten. Det er et turnerende teater, med fokus på fortælleteater. Vi har sneget os til at spille i snart hele landet, vi er eksperter i at spille for store grupper børn og vi udfordrer os selv konstant, ved at undersøge hvordan vi bedst får leveret oplevelserne til vores publikum. Her kan du læse lidt om vores 7 aktuelle (og refusionsgodkendte) forestillinger:

Skibet er ladet med …

En brandaktuel tankevækkende og rørende fortælling om de politiske og personlige problemstillinger ved den aktuelle migrantsituation.

for de  12-99 årige

Et containerskib modtager en melding om en båd i havsnød. Båden er fyldt med forkomne migranter, som fragtskibet tager ombord. Men ingen havn vil lade dem komme i land med denne ekstra ’last’.

Mens skibet i ugevis ligger for anker på åbent hav, opstår både konflikter og nye forsigtige venskaber. Situationen tilspidses blandt andet af at en kølecontainer går i stykker og at den højgravide Khadija begynder at få veer.  

’Skibet er ladet med …’ krydsklipper mellem flere synsvinkler og baggrundshistorier. Særligt følger vi den unge skibsassistent Emil og to af de unge migranter.

Hjælpen kommer i form af et NGO-skib, der ellers har holdt sig i baggrunden på grund af stadige konflikter med de nationale havnemyndigheder. Endelig kan alle komme videre, men 7 måneder senere får skibet en ny nødmelding …

Premiere 2021

’Skibet er ladet med …’ er en fiktiv historie inspireret af både konkrete hændelser og den aktuelle migrantsituation. Den behandler en af tidens helt store menneskelige og politiske problemstillinger og stiller flere spørgsmål end den giver svar.
Historien er skabt af Katja Lange og instrueret af Kasper Sørensen.

Forestillingen kan både stå alene eller være en del af en emneuge, et temaforløb eller lignende.
Du kan finde baggrundsviden og tips til opfølgende undervisning her.

Forestillingen er refusionsgodkendt!


 

Book her 

Kasper Sørensen
Tlf.: 26 28 21 26
Mail: kasper@fortaellekunsten.dk

 ”Med nøgternt overblik, korte, faktuelle nedslag og dramatisk slagkraft bringer Katja Lange virkelighedens overskrifter helt tæt på tilskuerne … Katja Langes sikkert docerede brug af bevægelser, mimik og stemme, skaber til sammen de gribende udtryk, der får fortællingen til at leve og blive til teater. ”

 

 

– teateravisen.dk

(læs hele anmeldelsen her)

Guavajagten

6-11 år

Gaven fra min mor var en kattekilling. Gaven fra min far var lang og pakket ind i sølvpapir. Det var et jagtgevær. Fra nu af, skulle jeg skyde min egen mad. Fordi jeg var voksen nu. Så forklarede han mig hvordan man går på jagt. Det var min 7 års fødselsdag og starten på et vildt eventyr. Tag med på Guavajagt i hæsblæsende fart og høj latter.

Anmeldelse her:
http://www.teateravisen.dk/noget-af-en-jagt.html 


Book her
Kasper Sørensen
Tlf.: 26 28 21 26
Mail: kasper@fortaellekunsten.dk